ACES - Academy of Central European Schools

Nemzetközi iskolai együttműködés a Papanot Pypjov, Pleven, Bulgáriai Nemzeti Művészeti Iskola és a Katedra között. 2010 szeptemberétől 2011. március 15.-ig tart a projekt.

  • Témája: iskolai konfliktusok
  • Címe: Try walking in my shoes! Próbálj az én cipőmben járni!
  • Munkanyelv: angol

ACES Academy, Prága

Közel 450 résztvevővel zajlott az Academy of Central European Schools (ACES) fél éves pályázati programjának záró konferenciája Prágában.
(2011. március 29-április 1)
Iskolánkat Sebők Kata, művésztanár a pályázat koordinátora, és Szappanos Ádám 12. c osztályos művész tanuló képviselte.
"A konferencia lehetőséget adott arra, hogy más iskolák képviselőivel cseréljünk tapasztalatot, hiszen 45 projekt, 120 iskola és közel 15 ország képviseltette magát a záró eseményen. Bemutattuk Try walking in my shoes, azaz Próbálj az én cipőmben járni művészeti projektünket, kiállítás és előadás formájában melyet a Panayot Pipkov Művészeti szakközépiskola diákjaival és művésztanáraival hoztunk létre.
(Pleven, Bulgária).
A konferencián interkulturális tanulást elősegítő workshopok adtak érdekes újszerű élményeket, mutattak innovatív módszereket, melyeket beépíthetünk az iskolai oktatásba. És nem utolsó sorban a nyelvtudást is segítette a program, mivel a munkanyelv angol volt. "
(Sebők Kata, művésztanár)

Katedrások a bulgáriai Plevenben

Az ACES projekt záróeseménye, a bulgáriai Pleven városában került megrendezésre, amelyre kiutaztak a projektben résztvevő Katedrás diákok és tanárok. Nagy szeretettel fogadtak bennünket a pleveni művészeti iskolában. Az iskolalátogatás, városnézés és kirándulás után került sor a zárókiállítás megnyitójára, amelyet megtisztelt a bulgáriai magyar nagykövet és a város polgármestere is. Több, mint 60 egyéni és közös alkotást tekinthettek meg a látogatók.

Pdf dokumentum letöltése »

Diavetítés indítása »

Újságcikk - Közös munka a bolgár diákokkal »

ACES