A Microsoft IT Akadémia

A Microsoft IT Akadémiai Programról

microsoft A Microsoft IT Akadémiai Program célja, hogy a tanuló ifjúság minél szélesebb köre számára elérhetővé tegye a piacképes, korszerű tudás megszerzésének lehetőségét.

A hivatalos tananyagok használata lehetővé teszi, hogy a diákok felkészüljenek a Microsoft vizsgák letételére, mely vizsgákkal közelebb kerülhetnek a magasabb szintű Microsoft bizonyítványok (MCITP) megszerzése felé, amelyek az információtechnológiai tudás elismert és a piacon nagyra értékelt bizonyítékai.

Bővebben a Microsoft IT Akadémiai Programról (angolul) »

Microsoft IT Akadémia a Katedra Középiskolában

Iskolánk 2009-ben csatlakozott a Microsoft IT Akadémiai Programhoz, abból a célból, hogy informatika szakos diákjaink számára az informatikai rendszergazda képzésükkel párhuzamosan - mely főleg a hálózatok tervezésére, kiépítésére és kapcsolóelemeik üzemeltetésére fókuszál - lehetőséget biztosítson egy korszerű hálózati szoftver-architektúra üzemeltetésével kapcsolatos ismeretek elsajátítására is.

Tanítási órán kívüli foglalkozás keretében az angol nyelvet megfelelően ismerő diákjaink számára lehetővé válik, hogy a hivatalos Microsoft-os elektronikus tananyag és az ehhez kapcsolódó vizsgarendszer segítségével sajátítsák el a hálózatüzemeltetéshez szükséges szoftveres ismereteket. A tanfolyamok sikeres elvégzése után az informatikai piacon nagyra becsült MCITP (Microsoft Certified IT Professional) vizsgákat tehetik le, és a szükséges öt MCITP vizsga letétele után az MCITP - Enterprise Administrator minősítést is megszerezhetik.

Az iskolánkban oktatott, az MCITP-Enterprise Administrator minősítéshez szükséges vizsgák/kurzusok:

Exam 70-640: Configuring Windows Server 2008 Active Directory
Exam 70-642: Configuring Windows Server 2008 Network Infrastructure
Exam 70-643: Configuring Windows Server 2008 Applications Infrastructure
Exam 70-647: Windows Server 2008 Enterprise Administration

Hasznos linkek a Microsoft IT Akadémiai Programban tanuló diákjainknak

E-learning tananyag (LMS) »

Szoftverek és aktiváló kulcsok letöltése (e-Academy) »