ÉRETTSÉGI UTÁNI NAPPALI TAGOZATOS MŰVÉSZETI SZAKKÉPZÉS

A 2019/2020-as tanévben induló szakok

OKJ 54 211 04 grafikus szakra (szakmai előképzettséggel 1 év, szakmai előképzettség nélkül 2 év) tudunk fogadni tanulókat a 2019/2020-as tanévben.

A képzés célja

Az alkalmazott művészeti tervezői, alkotói gondolkodásmód elsajátítása és a szakmai gyakorlati tudás megszerzése. A tanulók felkészítése a különböző alkalmazott művészeti területek jellemző szakmai feladataira, illetve az önálló szakmai tevékenység megkezdésére.
Komplex előképzettség nyújtása a művészeti egyetemekre, főiskolákra jelentkezőknek.
Az iskolarendszerű, magas óraszámú oktatás, valamint a csoportbontás során lehetőség teremtése arra, hogy diákjaink tehetségüket felmérjék a képességeiket megfelelő tanári irányítással, intenzív formában továbbfejlesszék.

A képzés végeztével megszerezhető tanúsítványok, bizonyítványok

-A tanulók a sikeres vizsga alapján államilag elismert, OKJ szakképesítő bizonyítványt kapnak,
-jogosultak az Europass bizonyítvány kiváltására.

A képzésben való részvétel

A szakképzésre a JELENTKEZÉSI LAP beküldésével lehet jelentkezni, amely beszerezhető az iskolában vagy letölthető ».

A kitöltött jelentkezési lap az érettségi bizonyítvány és az egyéb szakmai előképzettséget igazoló bizonyítvány másolatával folyamatosan eljuttatható iskolánkba.

Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 10.

A jelentkezés feltétele: maximum 24 éves életkor

A szakmai alkalmassági vizsga időpontja: 2019. augusztus 15-én 9 órától

 

Átképzési lehetőségek

A moduláris művészeti és rokon OKJ szakképesítéssel rendelkezők részére az iskolában induló szak-képzésekre átképzési lehetőségét biztosítunk.

A teljesített szakmai követelménymodulokból, valamint a teljesített ECDL vizsgák és OKJ vizsgaré-szekből a képzés során felmentést kapnak.

Egyéb információk

A Katedra Középiskola a Költségvetési Törvény által meghatározott finanszírozással és a fenntartó kiemelkedően közhasznú Katedra Iskolai Alapítvány számára nyújtott támogatással működik.
(A kiemelkedően közhasznú alapítvány számára nyújtott támogatás - a jelenleg érvényben lévő adójogszabályban meghatározott keretek között - a céges befizetők számára adócsökkentésre ad lehetőséget.)
Jó tanulmányi eredmény alapján tanulmányi ösztöndíjra lehet pályázni iskolánkban.
Kollégiumi férőhelyet tudunk biztosítani.

Az oktatás iránt érdeklődőknek - tájékoztatással, tanácsadással - készséggel állunk rendelke-zésre telefonon (20/9-429-591, 30/9-381-671, 76/502-350) vagy személyesen.